Nytt år – En möjlighet till både avslut och nystart

År 2023 är uppstartat. Nya lagar och krav träder i kraft, det gamla är sammanfattat och avslutat. Eller fungerar som underlag för vad som komma skall. I många verksamheter startar året med olika typer av kick-offer eller konferenser där det kommande verksamhetsårets inriktning ska stakas ut.

För Seoses del rullar vi igång året med en fysisk träff närmast i planeringen, där vi hoppas på många givande och intressanta diskussioner kring implementering av standarderna. Men framförallt hoppas i alla fall jag personligen på många intressanta utbyten nätverksmedlemmarna emellan. För ett nätverk är i första hand en möjlighet till just nätverkande, även om vi i detta nätverk ofta finner många nyheter och förändringar från både FSC och PEFC som vi behöver bryta ner och förmedla på att bra sätt. Där finns vi experter som ett slags kunskapsbank och filter av information till medlemmarna. Men när det gäller implementering, problemlösning, best practice och att tänka nytt, där är definitivt medlemmarna själva den bästa resursen. Vad ett standardkrav innebär i teorin är en sak, men att omsätta det på det bästa, mest givande och effektiva sättet i verksamheten, där är verksamhetsutövarna själva experter.

Och ju fler medlemmar vi blir, desto större utbyte kommer nätverket naturligtvis att ha. Så målsättning för Seose det här året är tillväxt. Vi vill bli fler! Men våra medlemmar är redan nu väldigt nöjda med sitt medlemskap. Det visar den medlemsundersökning vi gjort i slutet av 2022, där medlemmarna själva anger 8,5/10 i snitt för hur troligt det är att de skulle rekommendera Seoses nätverk till någon annan. Underbart! Vilken fantastisk input att både få avsluta 2022 och kliva in i 2023 med.

Om du som läser det här känner någon som borde känna till detta nätverk, och rent av borde vara medlem: se då till att tipsa om möjligheten att prova på nätverket. Det går att göra oavsett vilken typ av nätverksträff det är; fysisk träff, digital utbildningsträff eller digitala frågestund. Vill du veta mer om den möjligheten, maila bara support@seose.se.

Nu ska jag fira med en (egentligen alldeles för tidig) semla.

/Emilia Bröms Axelsson