Pressmeddelande från Skogsstyrelsen angående artskydd

Det har hänt mycket gällande artskyddet i skogen de senaste åren. Skogsstyrelsen har gått ut i ett pressmeddelande där man konstaterar att ”skogsägare behöver ta mer hänsyn till fridlysta arter”. Till exempel behöver hänsyn tas till samtliga fågelarter. Anledningarna till detta är främst vägledande domar som fallit både i Sverige men också i EU. Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen och hur detta kommer påverka inte bara skogsägare utan även den industri som är i behov av ett jämnt inflöde av råvara från skogen. Vi lär få anledning att återkomma till detta!

För oss odlingsentusiaster är de första fröerna redan satta och några har t.o.m. redan grott (hos mig har de första chiliplantorna tittat upp). Solen har redan börjat värme i några delar av landet, även om den riktiga varmvåren dröjer ganska länge än. Under tiden jobbar vi vidare med alla nyheter inom ramen för FSC och PEFC, exempelvis nytillkomna standardkrav och uppdaterade regler för användning av trademarks. Vårens nätverksträffar kommer vara fullspäckade med matnyttigt, var så säkra!

/Emilia Bröms Axelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *